9.A osztály (0001-es kód) 4+1+2 éves táncművészeti szakgimnázium

„Táncos II.”/„Táncos I.” szakképzés

„Színházi táncos” szakmairány

 

A tánctagozatra a tánc szerelmeseit, a zenét és a ritmust minden porcikájukban érző, fizikai értelemben is alkalmas tanulókat várjuk. A tánctagozaton szisztematikusan építjük fel a tánctudás alapjait, hogy a biztos technikai tudás birtokában szakosodhassanak a tanulók a különböző táncműfajokra, különös tekintettel a fizikai színházhoz közelítő kortárs színpadi táncra.

Az angol nyelv és a második idegen nyelvként választható német vagy orosz nyelv mellett emelt szinten oktatjuk a magyar nyelvet és irodalmat és a történelmet. A tanórák mellett élményszerű keretekben, pl. tánctáborban, fesztiválokon, szakmai kurzusokon, színházi fellépéseken, külföldi vendégjátékon, határon túli magyar testvériskolai kapcsolatokkal gyarapítjuk a diákok tudását, fejlesztjük képességeiket.

 Tanulóink az érettségi után a táncművészeti szakirányú felsőoktatásban, a Táncos II., majd a Táncos I. OKJ-s képzésen az iskola falain belül folytathatják a tanulmányaikat.

Mestereink: Szent-Ivány Kinga Harangozó Gyula díjas, Góbi Rita (mindketten ”Az év táncosa” cím kitüntetettjei), Asztalos Dóra, Szilágyi Gyula, Krausz Aliz, Ujvári Milán, Kalmár Attila, Hiesz Hajnalka, Gera Anita, Varga László, Varga Angéla, Pálosi István, Blaskó Borbála, Csoba Orsolya  a balett, a kortárs-modern tánc, a színpadi tánc, az akrobatika, a néptánc kiváló képviselői.

Szakmai gyakorlat keretében megismerkedünk a kortárs táncszínház kiemelkedő alkotóival, Bozsik Yvette-tel és Horváth Csabával.

 

9.B osztály (0002-es kód) 4+1+1 éves színházművészeti szakgimnázium

„Gyakorlatos színész”/„Színész” szakképzés

„Színházi és filmszínész” szakmairány

 

A színházi tagozatra várjuk a vers szerelmeseit, a szépen beszélőket, a sokat olvasókat, a rendszeresen színházba járókat. Azokat, akik vágyat éreznek magukban élményeik megjelenítésére. Várjuk a legügyesebb gyerekszínjátszókat, hogy elmélyülhessenek a színház varázslatos világában.

 

Az angol nyelv és a második idegen nyelvként választható német vagy orosz nyelv mellett emelt szinten oktatjuk a magyar nyelvet és irodalmat és a történelmet. A tanórák mellett élményszerűen, pl. drámatáborban, fesztiválokon, színházi fellépéseken, külföldi vendégjátékon gyarapítjuk a diákok tudását, fejlesztjük képességeiket, tehetségüket.

 

A színészképzés dráma-, színház- és filmelmélet órákon, színészmesterség, vers- és prózamondás, beszédtechnika, ének- és hangképzés, színpadi mozgás foglalkozásokon, prózai, zenés és mozgásszínházi gyakorlatokon, illetve több fővárosi és vidéki színházban folyik. Tanulóink az érettségi után a színművészeti egyetemen, illetve a Gyakorlatos színész és a Színész szakképzésen az iskola falain belül folytathatják a tanulmányaikat.

 

Mestereink: Naszlady Éva, Ivaskovics Viktor,

Takács Kati, Tóth Miklós, Hargitai Iván, Forgács Péter, Lendvai Zoltán rendező, Papp Márta, Bogdán-Sákovics Eszter beszédtanár, Pallagi Ákos, Berényi Andrea,  Fekete Anikó zenepedagógus-énekes, Drexler Vajk zongorakísérő, Jakob Nóra, Zuti Krisztián, Herold Eszter,

Keresztúri József, Kiss Judit Ágnes, Varga Katalin, Németh Mónika, Somogyi Tamás, Bori Viktor, Gyevi-Bíró Eszter, Somfai Barbara, Eck Attila drámapedagógus.