NNÁ jubileum

Kedves Kollégák!

A Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium, illetve jogelődje, a Dr. Hetényi Géza Egészségügyi/Humán Szakközépiskola az idei tanévben ötös jubileumot ünnepel:

  • 130 éves az oktatás itt a „kelenföldi pampákon” (Karinthy Frigyes),
  • 85 éve áll a „római iskola” stílusjegyeit magán viselő iskolaépület,
  • 50 éve indult az egészségügyi szakközépiskolai képzés,
  • 10 éve vette fel az intézmény Nemes Nagy Ágnes nevét,
  • 5 éve működünk tiszta profilú művészeti középiskolaként.

A dolgos hétköznapok közepette szeretnénk ezt az ötös évfordulót méltó módon megünnepelni. Megkezdtük egy jubileumi évkönyv szerkesztését, amelyben kísérletet teszünk az elmúlt évtizedek tartalmi összefoglalására és a jövő számára történő rögzítésére. Szeretnénk egy rendkívüli találkozási lehetőséget és egy ünnepi gálaműsort is szervezni, ahol találkozhat a múlt és a jelen, ahol számot adhatunk évtizedes pedagógiai tevékenységünkről. Mindkét programhoz várjuk a Ti segítségeteket is. Várjuk izgalmas és tanulságos visszaemlékezéseiteket, akár írásban az évkönyv lapjain, akár szóban a találkozó, a gála keretében. Az évkönyv szerkesztését szeptember végén szeretnénk lezárni, a gála időpontja 2018. szeptember 26. szerda, helyszíne pedig  az Arisztotelész gümnaszion (a volt tornateremből kialakított stúdiószínház). Kérjük, vegyetek részt a közös emlékezésben, illetve segítsetek a szervezésben és az előkészületekben:

  • Segítsetek elérni a volt tanártársainkat, köztük a nyugdíjas kollégákat is!
  • Jó lenne találkozni az 1968-ban indult és 1972-ben elsőként végzett egészségügyi szakközépiskolai osztályokkal (Éles Aranka és Platthy Zsuzsi segítségét várjuk)!
  • Várjuk az elmúlt években-évtizedekben végzett egészségügyi, képi diagnosztikai, világbanki, drámatagozatos, színész és táncos osztályokat (az ofőkre és a régebb ideje itt tanító kollégákra számítunk a szervezésben).
  • Kérjük, hogy jelezzetek vissza, tudnunk kell, kikre, mely osztályokra, milyen létszámban számíthatunk a találkozón, illetve az ünnepi gálán és a fogadáson!

Éles Aranka tanárnő „kutatásokat végzett”, hogy a régi osztályba kik jártak, ő tud segíteni, ha igénylitek (elesaranka@gmail.com). Várjuk a visszajelzéseket a titkarsag@nemessuli.hu e-mail címre arról, hogy kik írnak az évkönyvbe, kik küldenek érdekes fotókat, illetve kik tudnak részt venni szereplőként vagy nézőként a gálán.

A szeptemberi viszontlátásig üdvözlettel:

Juhász Magdolna igh.          Éles Aranka ny.igh.      Keresztúri József  ig. (főszervező:-)               (kutatási vezető:-)       (Joe bá:-)

Nincsenek hozzászólások

Hozzászólás írása