Iskolánk elődje az 1888-tól működő hatosztályos községi elemi népiskola volt, ahová csak fiúk jártak. 1945 után, az általános iskolává alakított intézményben már lányok is tanultak.

1968-tól három párhuzamos osztállyal elindult az egészségügyi szakközépiskola. Általános ápoló és asszisztens szakmákra készülhettek itt fel a diákok. 1976-ban az iskola felvette a Kossuth-díjas akadémikus belgyógyász, Dr. Hetényi Géza nevét.

1994-től – a nemzetközi trendnek megfelelve, világbanki PHARE-program keretében –humán középiskolává alakult át a Hetényi. Az új, szakmára orientáló és általános műveltséget adó képzési szerkezet középpontjába a sokoldalú személyiség kialakítása és a készségfejlesztés került a kommunikáció, az informatika és az idegen nyelvek oktatása révén. Az érettségi utáni szakképzésben képi diagnosztikai asszisztens és intervenciós ápoló és asszisztens szakmát szerezhettek diákjaink. Az utolsó egészségügyi szakmai orientációjú osztályunk 2016-ban érettségizett.

2002-ben indult az első dráma-tagozatos középiskolai osztályunk, mivel az iskola humán szellemisége és a tanári kar összetétele ezt lehetővé tette. 2013-tól már csak előadóművészeti képzést nyújtó osztályokat indítunk. Tanulóink az érettségivel táncos II, illetve gyakorlatos színész, érettségi utáni szakképző osztályainkban – magasabb szintű – táncos I, illetve színész szakképesítést szerezhetnek.

A képzési profil változásával nevünk is megváltozott: 2009-ben vettük fel Nemes Nagy Ágnes nevét. 2009-től Nemes Nagy Ágnes Humán Szakközépiskola, 2012-től Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola, 2016-tól pedig Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium néven működik iskolánk.

A 2018/2019-es tanév hármas jubileumot hoz: 130 éves iskolai létünket, 50 éves középiskolai múltunkat és a Nemes Nagy Ágnes név felvételének 10 éves évfordulóját ünnepelhetjük.