Ilyenek vagyunk

 

A Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium a tánc és a színház szerelmeseinek otthont adó iskola. Tanulóink felvételi-alkalmassági vizsga után jutnak be intézményünkbe, ahol magas színvonalú szakmai képzést kapnak, amely során a táncművészet és a színművészet alapjaival ismerkedhetnek meg, ezzel párhuzamosan megszerezve a közismereti tantárgyakból az érettségi bizonyítványt. Az 5 éves képzés elvégzését követően, sikeres képesítő vizsga letétele után tanítványaink táncos II. (színházi táncos), valamint színész II. (színházi és filmszínész) szakképesítő végzettséget is szereznek. Mind e mellett magas színvonalú, érettségi vizsga utáni színészképzés is folyik épületünkben. Összességében elmondható, hogy iskolánk a tánc és a színház világát kedvelő diákok második otthona.

Küldetésnyilatkozat

„Az 1930-as évek elején épült műemlék jellegű falak között egy a tradíciókra szervesen épülő modern iskolatípust működtetünk, melynek egész létét áthatja a humánum. Értékzavaros rohanó világunkban segítjük tanítványainkat az értékes és az értéktelen, a jó és a rossz, a szép és a csúnya, az ízléses és az ízléstelen megkülönböztetésében . . .

Iskolatörténet

Iskolánk elődje az 1888-tól működő hatosztályos községi elemi népiskola volt, ahová csak fiúk jártak. 1945 után, az általános iskolává alakított intézményben már lányok is tanultak.

1968-tól három párhuzamos osztállyal elindult az egészségügyi szakközépiskola. Általános ápoló és asszisztens szakmákra készülhettek itt fel a diákok. 1976-ban az iskola felvette a Kossuth-díjas akadémikus belgyógyász, Dr. Hetényi Géza nevét . . .