Ilyenek vagyunk

A Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium színház- és táncművészeti középiskola. Tanulóink magas színvonalú művészeti és– elsősorban humán tantárgyakból – klasszikus gimnáziumi képzést kapnak, és a sikeres érettségivel táncos II, illetve gyakorlatos színész, az érettségi utáni szakképzésben táncos I, illetve színész OKJ-s szakképesítést szerezhetnek . . .

Küldetésnyilatkozat

„Az 1930-as évek elején épült műemlék jellegű falak között egy a tradíciókra szervesen épülő modern iskolatípust működtetünk, melynek egész létét áthatja a humánum. Értékzavaros rohanó világunkban segítjük tanítványainkat az értékes és az értéktelen, a jó és a rossz, a szép és a csúnya, az ízléses és az ízléstelen megkülönböztetésében . . .

Iskolatörténet

Iskolánk elődje az 1888-tól működő hatosztályos községi elemi népiskola volt, ahová csak fiúk jártak. 1945 után, az általános iskolává alakított intézményben már lányok is tanultak.

1968-tól három párhuzamos osztállyal elindult az egészségügyi szakközépiskola. Általános ápoló és asszisztens szakmákra készülhettek itt fel a diákok. 1976-ban az iskola felvette a Kossuth-díjas akadémikus belgyógyász, Dr. Hetényi Géza nevét . . .